hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.6.2007

 aktuality


Primátorka oceňovala za záchranu a pomoc při povodních v Prštném
mezi oceněnými i hasič Josef Vlk za záchranu mladíka z vodního proudu

Dne 11.6.2007 ve 13:00 hod. se na radnici Statutárního města Zlín uskutečnilo slavnostní poděkování za pomoc při povodních.

Slavnostního ocenění se ujala primátorka PhDr. Irena Ondrová a její první náměstek Martin Janečka. Oba společně poděkovali zástupcům profesionálních i dobrovolných hasičů ze Zlína, strážníkům Městské policie Zlín a zástupci Technických služeb Zlín.

Zvláštní ocenění a pamětní listy byly uděleny dvěma zachráncům za obětavou pomoc při povodni a záchraně dvou dětí. Jedno si odnesl hasič Josef Vlk ze zlínské stanice, který zachránil z vody mladíka, když spadl z chodníku do vodního proudu. Na stejném místě se podařilo pětadvacetileté Michaele Křivé zachránit jedenáctiletou holčičku, která skončila také pádem ve vodě. Oba zachránci obdrželi dary a peněžní šek na 5 tis. Kč.

Za HZS Zlínského kraje převzal poděkování ředitel Ing. Mojmír Jurka a ředitel pro IZS Ing. Hynek Marák. Uznání za práci při povodních si převzal také Ing. Vladimír Hanák, který organizoval záchranné práce za sbory zlínských dobrovolných hasičů.  Za Městskou policii Zlín převzal poděkování ředitel Ing. Milan Kladníček. Za pomoc technických služeb převzal poděkování ředitel Ing. František Kostelník.


Josef Vlk a Michaela Křivá

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail