hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

15.6.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké dopravní nehodě u Nové Dědiny
hasiči vystřihávali zraněného řidiče, psycholožka poskytovala odbornou pomoc

Dne 15.6.2007 v 11:46 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Nová Dědina na Kroměřížsku.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Kvasice a Nová Dědina došlo k vážné dopravní nehodě tří aut zn. Š Fabia, Renault a VW.

Podle svědků na místě řidič škodovky, jedoucí od Nové Dědiny, nedal přednost v jízdě protijedoucímu vozu Renault, a při objíždění odstavené dodávky u krajnice došlo ke vzájemnému čelnímu střetu. Po nehodě došlo k zablokování celé vozovky a uvěznění řidiče v jednom z aut.

Hasiči museli použít k vyproštění zraněného řidiče speciální hydraulické zařízení. Po odstřižení dveří a sloupku bylo postupně uvolněno sevření kolem těla a nohou. Vyprošťovací práce trvaly hasičům asi dvacet minut. Po poskytnutí první pomoci, zafixování zraněné ruky a instalaci krčního límce byl řidič vytažen ven a uložen do nosítek. Po jeho stabilizaci byl převezen do nemocnice k vyšetření a hospitalizaci.

Na místě zasahovala také psycholožka HZS Zlínského kraje, která svou odbornou pomoc poskytla desetiletému synovi zraněného řidiče, který cestoval ve druhém voze společně se svým strýcem. Oba byli svědky dopravní nehody a traumatizující událost je poznamenala. Stejně tak pomohla i dalším účastníkům dopravní nehody z dalších vozů.

Při dopravní nehodě došlo k úniku provozních kapalin z obou osobních vozů, které hasiči zasypali sorbenty. Po zadokumentování dopravní nehody pomohli hasiči s odklizením vraků aut. Dopravní nehoda si vyžádala omezení v  dopravně, které bylo regulováno hlídkou policie na objízdné trasy. Uzavírka silnice trvala asi dvě hodiny.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail