hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.6.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické nehodě na přejezdu v Kunovicích
záchranáři nedokázali pomoct vážně zraněné řidičce osobního auta

Dne 17.6.2007 v 09:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v Kunovicích na Uherskohradišťsku

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem a jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova s cisternou a později i jeřábem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu v Kunovicích došlo k tragickému střetu osobního auta Huyndai Sonata a osobního vlaku.

Řidička auta vjela na přejezd chráněný světelnou signalizací v době, kdy se od Kunovic blížil osobní motorový vlak. Strojvedoucí nemohl střetu zabránit a po nárazu tlačil vlak auto před sebou po kolejišti do vzdálenosti sto metrů od přejezdu. Ve vlaku cestovalo do pětadvaceti osob, ale nikdo nebyl při nárazu zraněn.

Hasiči byli na místě do tří minut od výjezdu, ale vážně zraněné ženě v autě už nedokázali pomoct. Osmačtyřicetiletá žena tak svým těžkým zraněním podlehla na místě. Vrak auta zůstal na náraznících vlaku a k jeho vyproštění museli hasiči použít speciální hydraulickou techniku.

Samotné vyprošťovací práce byly pro drážní hasiče náročné, protože zdemolované auto zůstalo zaklíněné pod nápravou vlaku. Velitel zásahu si proto nechal na místo vyslat jeřáb, který po odtržení vlaku a auta sundal z kolejiště zničený vůz.

Následkem nehody došlo k uzavření tratě v místě nehody, silniční dopravu přes přejezd řídila hlídka policie. Provoz na trati se podařilo obnovit až ve 13:00 hod.

Na místo neštěstí byla vyslána i psycholožka HZS Zlínského kraje, která svou odbornou pomoc poskytla jak strojvedoucímu, tak i rodině zemřelé. Starosta obce potvrdil, že žena byla jednou z organizátorek právě probíhajících slavností Kunovické léto, a tato tragédie postihla obec nejen z lidského, ale i kulturního hlediska. Podle posledních informací byl dnešní program slavností po nehodě ukončen.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail