hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.6.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké havárii auta v Rožnově pod Radhoštěm
hasiči znovu zasahovali u vážné nehody na hranici tragédie

Dne 17.6.2007 v 17:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem a jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s rychlým zásahovým autem a jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Š 120.

Po těžké havárii auta a čelním nárazu do zábradlí chodníku zůstala ve vozidle zaklíněná mladá spolujezdkyně, kterou museli hasiči vystříhat speciálním vyprošťovacím zařízením. Dvanáctiletá dívka utrpěla velmi vážná zranění a ošetřující lékař si nechal na místo vyslat vrtulník letecké záchranné služby. Po vyproštění a prvotním ošetření byla transportována do nemocnice v Ostravě.

Mladý jednadvacetiletý řidič utrpěl lehčí zranění na hlavě a v době příjezdu hasičů už byl mimo vozidlo. V autě cestovala také dvouletá holčička, která byla i se svou maminkou zraněna a obě byly převezeny do nemocnice ve Valašském Meziříčí k další nezbytné péči.

Těžká havárie si vyžádala omezení v dopravě a na místě musela zasahovat jak státní, tak i městská policie. V době přistání vrtulníku bylo okolí zcela uzavřeno. Po vyšetření nehody pomohli hasiči s úklidem po havárii a s naložením vraku auta na odtahovou službu.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail