hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.6.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u Martinic
dětská autosedačka zachránila život dvouleté holčičky

Dne 20.6.2007 v 09:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Martinic.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Kroměříže se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na známé a dopravně nebezpečné křižovatce Martinice - Žeranovice, Horní Lapač - Zahnašovce, došlo k vážnému střetu dvou osobních aut zn. Audi a Š Octavia combi.

Po vzájemném střetu obou aut došlo ke zranění řidiče ve voze Audi, který byl ošetřen na hlavě a následně odvezen do nemocnice k dalšímu vyšetření. Ve druhém voze cestovala mladá rodina. Řidiči se aktivoval airbag, který ho ochránil před zraněním. Jeho dvouletá holčička byla připoutána v bezpečnostní sedačce na zadním sedadle, která ochránila dítě před zraněním. Ochráněna byla při nehodě i mladá maminka. Dítě bylo převezeno do nemocnice k prohlídce pouze z preventivních důvodů.

Jedno vozidlo skončilo po nárazu mimo vozovku v poli a druhé auto zablokovalo část křižovatky. Nehoda si vyžádala zásah dvou vozů zdravotnické záchranné služby, jejichž lékaři poskytli účastníkům nehody první pomoc a vyšetření.

Při dopravní nehodě došlo k poškození obou vozů a úniku provozních kapalin. K likvidaci uniklých olejů a chladicích směsí použili hasiči sorbenty. Po vyšetření dopravní nehody pomohli hasiči s úklidem vraků aut. Dopravní nehoda zablokovala část křižovatky a doprava musela být řízena hlídkou policie přes jednu hodinu.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail