hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.6.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické havárii auta u Nedachlebic
těžce zraněnému řidiči nedokázali záchranáři pomoci

Dne 22.6.2007 v 15:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Nedachlebic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Nedachlebice a křižovatkou silnic na Březolupy a Zlámanec, došlo k těžké a tragické havárii osobního auta zn. Š 120.

Devětačtyřicetiletý řidič vyjel po průjezdu zatáčkou z neznámých příčin mimo vozovku, kde narazil do stromu a pokračoval v jízdě ze svahu pod silnici. Při těžkém čelním nárazu auta do kmene stromu došlo u řidiče k devastujícímu zranění, kterému na místě podlehl. Veškerá snaha o jeho záchranu byla marná.

Po zadokumentování události policií provedli hasiči vyproštění těla řidiče z vraku auta. Vyprošťovací práce trvaly přes dvacet minut a i pro zkušené záchranáře to byla fyzicky i psychicky náročná akce. Hasiči museli postupně rozstříhat těžce zdemolované části vozu a uvolnit sevření kolem těla.

Dopravní havárie si vyžádala omezení v průjezdnosti. Doprava byla řízena kyvadlově hasiči a policisty po jedné polovině vozovky. Dopravní omezení bylo ukončeno po vytažení zbytků auta zpět na silnici, a po naložení na odtahový vůz v 18:10 hod.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail