hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.6.2007

 aktuality


Projektový den „Ochrana člověka za mimořádných situací“ v Holešově
hasiči podporují preventivní projekty ve školách

Projektový den „Ochrana člověka za mimořádných situací“ se na holešovském gymnáziu vydařil.

V pátek 22. 6. 2007 zorganizovali studenti holešovského gymnázia společně se svými vyučujícími již potřetí projektový den „Ochrana člověk za mimořádných situací“. Celá akce je součástí nového školního vzdělávacího programu HEURÉKA, na jehož tvorbě a pilotáži naše gymnázium již nějakou dobu pracuje.

Program je koncipován tak, aby si studenti prakticky vyzkoušeli činnost při vyhlášení požárního poplachu, procvičili základy první pomoci v mimořádných situacích, zopakovali topografické znalosti a také dokázali správně reagovat při vzniku mimořádných událostí. Vedení jednotlivých stanovišť zajišťovali studenti třetích ročníků a Septimy, kteří na základě vlastních poznatků a předchozí přípravy školili a prakticky vedli mladší spolužáky.

Díky dlouhodobě dobré spolupráci s Hasičským záchranným sborem Kroměříž, který pečlivě připravil jedno ze stanovišť, se studenti seznámili nejen s činností Integrovaného záchranného systému Zlínského kraje, ale dokonce i překonávali zamořený prostor a odsunovali raněné.

Všem, kteří se podíleli na přípravě této určitě prospěšné akce patří poděkování. Na závěr nezbývá nic jiného, než si přát, by mimořádných situací bylo co nejméně a když už se něco vážného přihodí, abychom dokázali správně a efektivně jednat.

PaedDr.Miloslav Růžička
zástupce ředitele
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail