hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.6.2007

 aktuality


Požár nákladního auta u Uherského Brodu

Dne 27.6.2007 ve 20:12 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta u Uherského Brodu.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma zásahovými vozy a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Vlčnova s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na poli u strojíren došlo k požáru nákladního auta zn. Tatra.

Už při příjezdu hasičů byla vidět hořící kabina a hasiči bleskově natáhli dva proudy vody k uhašení plamenů. Požár byl postupně lokalizován a zlikvidován. Včasným zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na další části vozu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že s vozidlem svážel celé odpoledne siláž z pole. Když jel pro poslední náklad, tak při jízdě zjistil závadu na řízení, vystoupil a spatřil plameny za kabinou. Snažil se požár uhasit malým ručním hasicím přístrojem, což nebylo dostatečně účinné a požár se rychle rozšířil.

Požár zničil kompletně kabinu vozu a motor. Příčinou vzniku požáru byla závada na palivovém systému auta. Požárem způsobené škody byly vyčísleny na 100.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty vozu za 250 tis. Kč.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail