hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.6.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii nákladu na obchvatu Kroměříže
dobře nezajištěný náklad zablokoval silniční obchvat města

Dne 28.6.2007 v 10:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladu kamionu na obchvatu u Kroměříže.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem a později i speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na právě budovaném silničním obchvatu u Kroměříže došlo k uvolnění a pádu nákladu role plechu na vozovku.

Řidič kamionu projel místem svodu jízdních pruhů v místě budování silničního obchvatu, přičemž se mu uvolnil náklad role ocelového plechu. Role prorazila bočnice a skončila na silnici. Za kamionem jedoucí osobní auto včas zabrzdilo před nárazem do plechu. Role se rozvinula po silnici a zablokovala jeden jízdní pruh ve směru na Hulín. Při dopravní havárii nebyl nikdo zraněn.

Hasiči začali do příjezdu policejní hlídky řídit dopravu na frekventovaném úseku obchvatu. První pokusy o odtažení rozbalené role plechu pomocí navijáku výjezdového vozu nebyly účinné, a proto si velitel zásahu nechal na místo přivolat jeřáb. Hasiči pomocí kotoučové motorové pily odřezali rozbalenou část od zbytku role.

Pomocí jeřábu byl následně plech odklizen ze silnice a naložen na náhradní přepravní vůz. Vozovka byla po dobu zásahu hasičů řízena kyvadlově policií. Silnice byla zcela způjezdněna až po 12:30 hod.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail