hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.7.2007

 aktuality


Požár nákladního auta u obce Věžky

Dne 9.7.2007 v 17:10 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta u obce Věžky na Kroměřížsku.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Kroměříže a Morkovic-Slížan se dvěma zásahovými vozy, a také dvě jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Zborovic a Morkovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru kabiny nákladního auta zn. Tatra 815 s přívěsem a nákladem kalů.

Už při příjezdu hasičů byla v plamenech celá kabina a požár se dále rozšiřoval na palivové nádrže. Jeden proud vody proto směřovali hasiči na hašení plamenů a druhým proudem vody ochlazovali palivové nádrže. Požár byl postupně lokalizován a uhašen. Po sražení plamenů byla nadzvednuta kabina a dohašena zbylá ohniska na motorové části. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že při jízdě uviděl ve zpětném zrcátku kouř, následně se soupravou zastavil a venku spatřil požár pod kabinou vozu. Mobilním telefonem přivolal pomoc a do příjezdu hasičů se snažil sám požár uhasit vodou, což ale nebylo dostatečně účinné. Požár postupně zničil kabinu a část motoru. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření plamenů a byly tak uchráněny další hodnoty vozu za 200 tis. Kč. Příčino vzniku požáru byla technická závada.

K úniku pohonných hmot při požáru nedošlo. Nákladní souprava převážela kaly, které nebyly požárem zasaženy. Po hasebním zásahu hasiči uklidili vozovku od následků požáru.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail