hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.7.2007

 aktuality



Zlín

Den otevřených dveří na všech stanicích HZS Zlínského kraje
pátek 13. je tradiční akcí OPEN DOOR u hasičů
nejvzdálenějším návštěvníkem byl šestiletý Adam z Clifton Parku, stát N.Y. v USA

Dne 13.7.2007 byly tradičně otevřeny pro děti, mládež a širokou veřejnost dveře stanic profesionálních hasičů ve Zlínském kraji.

V době od 08:00 do 16:00 hod. navštívilo naše stanice několik set dětí. Tradičně největší návštěvnost byla ve Zlíně, kam zamířily děti z okolních letních táborů a doslova ucpaly prostor garáží.

Mezi návštěvníky byl i šestiletý Adam z Clifton Parku ve státě New York v USA. Velmi se zajímá o hasičskou problematiku a rád se předvedl v originální zásahové přilbě amerických kolegů. Na svůj věk byl znalý hlavně hasičské techniky a všechny hasiče pobavil prohlášením, že naše vozy jsou takové "malé".

Každoročně navštěvují naše stanice tisíce dětí a v tento den jsme pro ně připravili standardní prezentační program. Děti si prohlédly nejen výjezdová vozidla a speciální techniku, ale mohly si vyzkoušet různé záchranářské dovednosti a seznámit se také s prevencí před požáry.

Na některé stanice přijeli hasiče podpořit i kolegové ze zdravotnické záchranné služby, kteří ochotně dětem předvedli své výjezdové vozy a vybavenost zdravotníků. Pro děti to bylo další atraktivní zpestření dnešního dne.

Naše stanice bylo možné navštívit v těchto městech: Zlín, Otrokovice, Luhačovice, Slavičín, Valašské Klobouky, Uherské Hradiště, Uherský Brod, Kroměříž, Holešov, Bystřice pod Hostýnem, Morkovice-Slížany, Vsetín a Valašské Meziříčí.


Zlín


Uherské Hradiště a Kroměříž


Luhačovice


Adam z USA

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail