hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.7.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké havárii auta do potoka v Rožnově pod Radhoštěm
hasiči nejdříve zachraňovali řidiče a potom i auto z vody

Dne 11.7.2007 v 11:08 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Ostravská došlo k havárii osobního auta zn. Hyundai Getz, které skončilo v místním potoce.

Při příjezdu hasičů byl zraněný řidič uvnitř vozu a bylo nutné ho vyprostit. Sám nedokázal vystoupit a po domluvě s lékařem byl vytvořen prostor na vytažení z bočních dveří. Hasiči na záchranu zraněného použili speciální hydraulické zařízení a po odstřižení dveří byl muž vytažen ven. Následně byl uložen do vakuových nosítek, předán do péče zdravotnické záchranné služby a odvezen do nemocnice k hospitalizaci a další nezbytné péči.

Po vyproštění zraněného se dali hasiči do vytahování havarovaného vozu. Hrozilo totiž znečištění vodního toku, a proto hasiči spěchali. Po celou dobu zásahu jim výrazně pomáhali strážníci Městské policie Rožnov pod Radhoštěm, kteří asistovali nejen u záchrany zraněného, ale i při vytahování vraku auta.

Při vytahování vraku auta z potoka na navijáku zásahového vozu hasičů byla částečně omezena doprava, kterou řídila hlídka policie. Vytažené vozidlo bylo předáno policii.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail