hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.8.2007

 aktuality


Požár nákladního auta u obce Hvozdná

Dne 9.8.2007 v 15:45 hod. byli hasiči informováni o požáru nákladního auta mezi obcí Hvozdná a Lužkovice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na polní cestě u Hvozdné došlo k požáru přední části nákladního auta zn. Praga V3S.

Už při příjezdu hasičů byl vidět z dálky stoupající černý kouř a následně i plameny v kabině. Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár uhasili. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na zadní část vozu a na palivovou nádrž, kterou hasiči ochlazovali před plameny a případným výbuchem. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo zjištěno, že řidič jel s vozidlem po polní cestě, když došlo k požáru. Řidič stačil z vozidla vystoupit, ale protože neměl žádné hasební prostředky, tak nedokázal plamenům čelit. Požárem způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 5.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byl hořlavý materiál na horkých částech auta. Část zbytků převáženého sena se dostala na výfukové potrubí auta a plameny se rozšířily na kabinu vozu.

 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail