hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.8.2007

 aktuality


Požár nakladače v dílnách v obci Prakšice

Dne 9.8.2007 v 17:06 hod. byli hasiči informováni o požáru nakladače v obci Prakšice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jednou cisternou a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Pašovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v dílnách zemědělského družstva došlo k požáru nakladače.

Už při příjezdu hasičů byl vidět stoupající kouř vycházející z dílen. Hasiči pronikli dovnitř v dýchacích přístrojích a pomocí přetlakové ventilace se snažili vyvětrat celý prostor. Dalším průzkumem byl zjištěn požár automobilového nakladače, který byl odstaven na opravárenské rampě.

Hasiči začali požár lokalizovat a následně hořící stroj uhasili. Nakladač byl vytažen před dílnu, kde byla dohašena skrytá ohniska a celý stroj byl postupně ochlazen proudy vody. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru předběžně ohledáno. Vyšetřování příčiny vzniku požáru bylo odloženo na druhý den a byli přivoláni na pomoc i odborníci Policie ČR z Brna.

Dne 10.8.2007 pokračovali odborníci v dalším zkoumání příčiny vzniku požáru. Vyšetřování ukázalo, že požár vznikl po technické závadě na zářivkovém tělese, které bylo součástí osvětlení tzv. montážní jámy pod odstaveným strojem. Požár se následně rozšířil na nakladač, který značně poškodil.

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč. Zásahem hasičů byly uchráněny další hodnoty majetku za 10 mil. Kč. Při požáru došlo k poškození také zaparkovaného osobního auta zn. Seat, které bylo odstaveno nad servisní jámou.
 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail