hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.8.2007

 aktuality


Rozsáhlý požár dřevěné chatky v Luhačovicích

Dne 14.8.2007 v 02:08 hod. byli hasiči informováni o požáru domku v Luhačovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jednou cisternou a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Luhačovic a Pozlovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v místní zahrádkářské a chatové oblasti došlo k rozsáhlému požáru jednoho z domků.

Už při příjezdu hasičů byl vidět z dálky hořící objekt, ke kterému se hasiči jen těžko dostávali. Po odstavení zásahových vozů museli hasiči překonat prudký svah a přes několik pozemků museli natáhnout asi 150 metrů vodního vedení. Požár v té době už pohltil celý domek a hasiči zásahem nemohli zabránit jeho celkovému zničení. Požár byl postupně lokalizován a uhašen. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo předběžně ohledáno. Požár kompletně zničil celodřevěný domek a majiteli způsobil škodu za 10.000 Kč. Další podrobné ohledání místa požáru pokračovalo dnes dopoledne. Vyšetřovatel zjistil, že chatka byla volně přístupná, a proto kromě možnosti technické závady nevyloučil jako příčinu vzniku požáru ani nedbalost nebo úmysl neznámé osoby. Případ je nadále ve společném šetření hasičů a policie.



mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail