hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.8.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po nehodě na železničním přejezdu v Rožnově pod Radhoštěm
po střetu s přívěsem nákladního auta došlo k částečnému vykolejení lokomotivy

Dne 17.8.2007 v 10:18 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po nehodě na železničním přejezdu v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnova pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozem, jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí a jednotka hasičů podniku ČD z Přerova.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na železničním přejezdu u podniku Tesla došlo ke vzájemnému střetu nákladního přívěsu za autem zn. MAN (cizinec, MD) s projíždějící lokomotivou. Po vzájemném střetu lokomotivy a přívěsu za nákladním autem, došlo k částečnému vykolejení přední nápravy lokomotivy, k převrácení návěsu auta a k vysypání části nákladu převážených součástek. Hasiči zajistili místo nehody proti vzniku požáru, úniku provozních kapalin a pomohli s úklidem.

Na místě zasahovala posádka zdravotnické záchranné služby, která prohlédla strojvedoucího i řidiče kamionu. Nikdo z nich nebyl zraněn a oba zůstali na místě k dispozici policii při šetření.

Drážní hasiči si nehodu převzali do své kompetence, k dalšímu zamezení úniku provozních kapalin poškozených vozů a ke zdvižení vykolejené lokomotivy. Doprava na železničním přejezdu byla pro ostatní vozidla omezen na několik hodin.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail