hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.8.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u obce Skaštice
objízdná trasa výstavby obchvatu a dálnice byla zablokovaná řadu hodin

Dne 20.8.2007 v 08:17 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Skaštice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na objízdné trase budovaného obchvatu, mezi obcí Skaštice a Chropyně, došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Citroen Berlingo a nákladním autem zn. Iveco.

Po vzájemném střetu obou vozů v jedné ze zatáček objížďky došlo k celkovému zablokování průjezdu. Řidič osobního auta byl lehce zraněn a hasiči ho předali do péče přivolané zdravotnické záchranné služby.

Po čelním nárazu došlo k poškození vozidel a k úniku provozních kapalin a olejů. Hasiči začali bleskově likvidovat uniklé látky, aby zabránili znečištění blízkého porostu a půdy v lese. Po vyšetření nehody pomohli hasiči s dalším úklidem a s naložením vraků na odtahové služby.

Na místě dopravní nehody byla zjištěna přítomnost neznámé látky, která pokrývala vozovku v zatáčce. Neznámá a kluzká látka, čpící po syrovátkách, byla hasiči postupně ze silnice odstraněna proudy vody. Objízdnou trasu se podařilo otevřít až před jednou hodinou odpoledne.

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail