hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.8.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po nehodě s autobusem u Luhačovic

Dne 25.8.2007 v 16:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Luhačovic.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Luhačovic a ze Zlína se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavní silnici II/492, nedaleko přehrady, došlo k dopravní nehodě mezi autobusem zn. Karosa a osobním autem zn. Suzuki Wagon R+.

Řidič autobusu odbočoval na místo mimo silnici, když v momentě příčného křížení silnice do něj narazilo z boku osobní auto. Řidič osobního auta nestačil střetu zabránit a čelně narazil do středových zavazadlových prostor pod autobusem. Autobus byl prázdný a nepřevážel žádné cestující.

Sám řidič osobního auta utrpěl zranění, které mu jako první ošetřoval řidič autobusu. Po příjezdu zdravotníků byl předán do jejich péče a následně byl odvezen do nemocnice ve Zlíně k dalšímu vyšetření.

Při nárazu došlo k poškození osobního auta i autobusu. Na vozovku vyteklo množství provozních kapalin a olejů. Náraz do autobusu jen těsně minul palivovou nádrž, ale i tak došlo k poškození vedení chlazení a úniku provozních náplní.

Hasiči vyznačili dopravní nehodu kužely a po příjezdu policejní hlídky byla doprava řízena kyvadlově. Hasiči zajistili oba vozy proti případnému požáru a uniklé kapaliny zasypali sorbenty. Po vyšetření nehody pomohli hasiči i s úklidem vozovky od střepů a vraků.

 

mjr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail