hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.9.2007

 aktuality


Dva noční požáry na Vsetínsku
shořela maringotka a vyhořela část osobního auta


Dne 13.9.2007 v 03:23 hod. byli hasiči informováni o požáru stavební buňky ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že nedaleko Ústí u Vsetína došlo k požáru obytné maringotky.

Už při příjezdu hasičů k místu požáru byly vidět plameny a kouř. Hasiči se snažili zásahem zabránit dalšímu rozšíření požáru do okolí a chtěli uchránit vybavení maringotky před zničením. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Při průzkumu interiéru byly nalezeny kanystry a tlakové nádoby na plyn, které hasiči ochlazovali před případným výbuchem.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Požár zachvátil téměř celou maringotku, která byla značně poškozena. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena do 10.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek za 10 tis. Kč. Při šetření příčiny vzniku požáru nebylo vyloučeno úmyslné jednání neznámé osoby, stejně jako případná nedbalost.
 

Dne 13.9.2007 došlo v nočních hodinách k požáru zaparkovaného osobního auta před domem v Rožnově pod Radhoštěm.

Požár se obešel bez výjezdu jednotky hasičů a byl zjištěn majitelem ráno. Ten po otevření vozu kolem 06:00 hod. uviděl částečně vyhořelý interiér auta. O události informoval policii a ta následně hasiče, přičemž operační důstojník na místo požáru vyslal pouze vyšetřovatele hasičů.

Vyšetřovatel provedl ohledání místa požáru a konstatoval, že požár vznikl v interiéru, kde po vyhoření vzdušného kyslíku došlo i k jeho samouhašení. Požár se dále nerozšířil a vůz tak byl uchráněn před dalším zničením. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 30.000 Kč. Uchráněné hodnoty byly odhadnuty na 70 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci v prostoru palubní desky.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail