hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

18.9.2007

 aktuality


Mohutný strom zatarasil dopravní tepnu Zlína
přívalový déšť složil několik stromů

Dne 18.9.2007 se nad částí Zlínského kraje přehnala krátká, ale silná průtrž mračen, která složila několik stromů.

Nejvíce starostí způsobil pád mohutného stromu v centru Zlína. V 18:45 hod. byli hasiči informováni o pádu stromu na rohu tř. T. Bati a ul. Lorencova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k pádu mohutného stromu přes celou šířku hlavní městské dopravní tepny I/49.

Hasiči začali okamžitě s rozřezáváním větví, které blokovaly provoz v obou směrech. Doprava musela být po celou dobu zásahu řízena kyvadlově hlídkou policie, aby nedošlo k nehodě. Pořezání mohutného stromu a odstranění jeho částí trvalo hasičů celou hodinu. Po odstranění větví museli hasiči rozřezat i silný kmen, který zablokoval chodník. Těžký kmen byl nakonec odtažen navijákem zásahové vozidla.

Na tomto místě zasahovali hasiči v posledních letech hned několikrát. Vždy se jednalo o odstranění padajících nebo nalomených větví. Během noci hasiči na Zlínsku vyjížděli na další dva zásahy po pádu stromů ve Vlachovicích a Pozlovicích.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail