hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

21.9.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po velmi těžké havárii auta u obce Dolní Bečva

Dne 21.9.2007 v 6:54 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Dolní Bečvy.

Na místo vyjela jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm s jedním zásahovým vozidlem a jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí. Po příjezdu na místo bylo zjištěno mezi Rožnovem p. R. a Dolní Bečvou došlo k velmi vážné havárii osobního auta zn. VW Passat.

Vozidlo havarovalo mimo silnici a následně se auto odrazilo od břehu, převrátilo se a skončilo zpět na vozovce. Jako první na místo přijeli hasiči z Rožnova pod Radhoštěm. Před příjezdem hasičů pomáhala na místě havárie zdravotní sestra, která zrovna projížděla kolem.

Na silnici mimo vozidlo ležela těžce zraněná žena ve vyšším stádiu těhotenství. Hasiči ji začali poskytovat první pomoc, stejně jako i muži, který byl nalezen v převráceném autě na zadním sedadle. Těžce zraněný muž byl hasiči vytažen ven a předán do péče zdravotníků.

Na místo havárie byl přivolán vrtulník, který transportoval zraněnou a těhotnou ženu do nemocnice v Ostravě. Zraněný muž byl po prvotním ošetření odvezen do nemocnice ve Valašském Meziříčí k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Hasiči zajistili vozidlo proti úniku provozních kapalin a případnému požáru. Uniklé látky byly zasypány sorbenty a vozovka byla očištěna. Po zadokumentování havárie bylo auto převráceno zpět na kola. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost na hlavním tahu I/35.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail