hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.9.2007

 aktuality


Požár osobního auta u obce Hluk
vyšetřování přineslo zajímavý výsledek

Dne 23.9.2007 v 16:36 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Hluk na Uherskohradišťsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na polní cestě mezi Hlukem a místní částí Babí hora došlo k požáru osobního auta zn. Renault Mégane.

Už při příjezdu hasičů byl vidět požár v motorovém prostoru, který hasiči bleskově uhasili vysokotlakým proudem vody. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a uchránit tak jeho další části. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidička uvedla, že při jízdě po polní cestě došlo k požáru, a proto vozidlo ihned odstavila. Snaha o uhašení požáru malým ručním hasicím přístrojem, který přivezl její známý, však byla marná.

Požár kompletně zničil přední část auta s motorem, ale poškodil i interiér a dveře u řidiče. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč. Zásahem hasičů byly uchráněny další hodnoty vozu za 20 tis. Kč. Příčina vzniku požáru byla určena v oblasti technické závady.

Zničené auto bylo odtaženo k domovu řidičky, kde se vyšetřovatel také zastavil. Jak se záhy ukázalo, byl to klíčový moment k objasnění příčiny požáru. Na místě, odkud řidička vyjela, byly nalezeny kousky ohlodané izolace z elektrické kabeláže auta. Ta byla poškozena pravděpodobně kunou, která tak narušila celistvost elektrického vedení vozu. Na poškozeném vedení došlo při jízdě po polní cestě ke zkratu a následnému požáru.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail