hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.9.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké dopravní nehodě u obce Zašová
vážný střet nákladního a osobního auta zablokoval hlavní tah I/35

Dne 25.9.2007 v 07:57 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Zašová na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s rychlým zásahovým vozidlem a jednou cisternou. Později byla jednotka doplněna i o výjezd profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/35 došlo u obce Zašová k vážné dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Favorit a kamionem s návěsem (SK).

Svědci uvedli, že starší řidič osobního auta vyjel z pomalu jedoucí kolony vozidel do protisměru, kde se čelně střetl s kamionem jedoucím od Valašského Meziříčí ke státní hranici. Po vzájemném střetu skončilo osobní auto i tahač v příkopu mezi silnicí a železniční tratí. Návěs s 22 tunami nákladu železa zůstal napříč cesty a kompletně zablokoval hlavní dopravní tah. Z bezpečnostních důvodů nechal operační důstojník HZS Zlínského kraje zastavit dopravu na železniční trati.

Hasiči se prioritně soustředili na vyproštění těžce zraněného řidiče osobního auta. Za použití speciálního zařízení byl muž vytažen ven s velmi vážným poraněním nohy a hrudníku byl předán do péče zdravotníků. Po prvotním ošetření byl odvezen do nemocnice ve Valašském Meziříčí.

Hasiči zajistili osobní auto i kamion proti úniku provozních kapalin a případnému požáru. Bylo prověřeno okolí železniční tratě a částečně uvolněno pro pomalý průjezd vlaků. Doprava na železnici byla řízena pracovníky drah. Omezení v silniční dopravě řídily hlídky policie a vozidla byla odkláněna na objízdné trasy.

aktualizováno

Podle informací podlehl řidič těžkým zraněním po převozu do nemocnice. V posledních dnech jde o další případ vážné dopravní nehody s tragickými následky na Vsetínsku.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail