hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

25.9.2007

 aktuality


Požár zemědělské skládky u obce Hulín

Dne 25.9.2007 ve 14:35 hod. byli hasiči informováni o požáru skládky u obce Hulín.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jednou cisternou a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Hulína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Hulínem a obcí Skaštice došlo k požáru skládky zemědělského družstva.

Už při příjezdu hasičů byl vidět z dálky stoupající kouř z hromady naskladněné senáže. Hasiči museli nejdříve zasahovat v dýchacích přístrojích a k hašení použili nejen proudy z vodního vedení, ale i z vodních lafet na cisternách. Dodávka vody k místu požáru byla zajištěna kyvadlovou dopravou. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

V tomto úseku Hulín - Chropyně vyjížděli hasiči na podobné požáry v letošním roce bezmála desetkrát. Ve většině případů se jedná o samovznícení biologického materiálu. Požárem způsobené škody nejsou většinou pro potřeby hasičů vyčísleny nebo dosahují jen několika málo tisíc korun.

Požáry skládek různého druhu odpadu nejsou nijak výjimečné. Hasiči k nim jezdí i několikrát týdně. Převážně se jedná o případy nehlášeného pálení odpadu, ale také požáry kontejnerů a v neposlední řadě i požáry hromad naskladněného bioodpadu.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail