hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.9.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické dopravní nehodě ve Starém Městě
tragický střet dvou nákladních a jednoho osobního auta

Dne 27.9.2007 v 15:16 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě ve Starém Městě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silničním obchvatu města I/55 došlo k velmi těžké dopravní nehodě mezi nákladním autem zn. Tatra - domíchávač, osobním autem zn. Renault Clio a nákladní soupravou s přívěsem.

Už při příjezdu hasičů bylo zřejmé, že jde o velmi vážnou dopravní nehodu. Osobní auto chtělo u místní panelárny odbočit z hlavní cesty, když do něho zezadu narazil domíchávač betonu. Osobní auto bylo odhozeno do protisměru, kde se zrovna blížila nákladní souprava s návěsem. Došlo k tvrdému čelnímu střetu, který totálně zničil malé auto a kamion skončil v hlubokém příkopu u cesty, kde se celá souprava převrátila na bok.

V osobním autě došlo k těžkému zraněné dvou mužů na předních sedadlech. Hasiči se soustředili na rychlé vyproštění vážně zraněného řidiče. Za použití speciálního vyprošťovacího a hydraulického zařízení bylo uvolněno sevření kolem jeho těla a jednatřicetiletý muž byl vytažen ven. Okamžitě byl předán do péče lékařů a následně odvezen do nemocnice ve Zlíně.

Jeho devětatřicetiletý spolujezdec na místě nehody podlehl velmi vážným zraněním a nepodařilo se ho zachránit ani přes veškerou snahu lékařů a záchranářů. Řidiči nákladních aut vyvázli z nehody bez zranění. Oba muži v osobním autě byli připoutáni bezpečnostním pásem. Řidiči se aktivoval airbag a částečně zmírnil těžký střet s kamionem.

Velitel zásahu si nechal na místo nehody povolat také psycholožku HZS Zlínského kraje, která poskytovala svou odbornou pomoc kolegům a příbuzným. Později navštívila také pozůstalou rodinu, kde dál pomáhala zvládat traumatizující událost.

Dopravní nehoda zablokovala důležitý dopravní tah. Veškerá doprava byla hlídkami policie odkláněna na objízdné trasy a uzavírka trvala téměř tři hodiny. Po zadokumentování nehody pomohli hasiči s úklidem vozovky a s odstraněním vraku osobního auta ze silnice. Uniklé provozní kapaliny a oleje byly hasiči zasypány sorbenty.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail