hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

28.9.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické dopravní nehodě u Cvrčovic
série tragických nehod ve Zlínském kraji pokračovala havárií osobního auta do stromu

Dne 28.9.2007 v 03:07 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii osobního auta u Milovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Milovice a Cvrčovice došlo k velmi těžké a tragické havárii osobního auta zn. Subaru.

Osobní auto vyjelo ze silnice a bočně narazilo do kmene silného stromu. Ve voze cestovaly celkem čtyři osoby. Čtyřicetiletý řidič na místě havárie podlehl svým velmi těžkým zraněním. Další dva jeho spolujezdce, muže a ženu, museli hasiči vyprostit i za použití speciálního hydraulického zařízení. Po vytažení byli předáni do péče lékaře zdravotnické záchranné služby a odvezeni do nemocnice k hospitalizaci a další nezbytné péči. Čtvrtá osoba opustila havarované vozidlo před příjezdem hasičů, a i ona byla ošetřována zdravotníky.

Po vytažení zraněných se hasiči zaměřili na zajištění auta proti úniku provozních kapalin a případnému požáru. Po zadokumentování havárie policií vyprostili hasiči i tělo mrtvého řidiče, který byl ve vozidle velmi silně zaklíněn. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla asi na dvě hodiny silnice zcela uzavřena.

aktualizováno

Dnes dopoledne přišla překvapivá informace od zdravotníků, že počet zraněných, ošetřených a odvezených v péči lékařů byl ve skutečnosti o jednu osobu vyšší. Další těžce zraněná osoba vypadla údajně při havárii z vozu a byla také odvezena k ošetření do nemocnice. Podle zdravotnické služby tak v autě cestovalo celkem pět osob. Po příjezdu vozidla hasičů už zdravotníci poskytovali na místě svou pomoc. Zdravotnická záchranná služba odvezla tři těžce zraněné a zdravotní dopravní služba odvezla jednu lehce zraněnou osobu.

 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail