hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

2.10.2007

 aktuality


Požár na ploše skladu stavební firmy v Kroměříži

hasiči včas zastavili šířící se plameny

Dne 2.10.2007 v 17:23 hod. byli hasiči informováni o požáru ve stavební firmě v Kroměříži.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Kroměříže. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na skladovací ploše stavební firmy došlo k požáru palet s materiálem.

Už při příjezdu hasičů byl vidět stoupající kouř ze dvora firmy a vysoké šlehající plameny. Hasiči rozvinuli proudy vody a požár postupně lokalizovali a uhasili. Zásahem se jim hlavně podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru na sousední sklad sběrných surovin s uloženým papírem. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo požáru ohledáno. Zaměstnanci stavební firmy uvedli, že v době zjištění požáru už vysoko šlehaly plameny a sami si netroufali na hasební zásah. Požár zničil několik palet s použitým stavebním materiálem na volné skladovací ploše. Pro potřeby vyšetřování nebyla majitelem vyčíslena způsobená škoda.

Zásahem hasičů se podařilo zabránit velkým škodám a byl uchráněn další majetek za 1 mil. Kč. Příčinou vzniku požáru mohla být nedbalost při kouření, hra dětí, ale nebylo zatím vyloučeno ani úmyslné založení požáru. Případ je nadále v šetření.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail