hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

8.10.2007

 aktuality


Vítězství hasičů z Uherského Hradiště ve Velké ceně ČR
fantastický úspěch našich hasičů pokračuje několik let


Skvělého úspěchu dosáhli profesionálních hasiči z Uherského Hradiště, kteří vybojovali celkové prvenství v XI. ročníku Velké ceny ČR v požárním útoku družstev HZS krajů a HZS podniků.

V sérii pěti závodů, ze kterých se nejhorší umístění do celkového hodnocení škrtá, se jim podařilo 2x zvítězit, 2x obsadili druhé místo a jednou byli třetí. Ve všech závodech vystoupili na stupně vítězů a zaslouženě, již podruhé v historii Velké ceny, získali celkové vítězství. Úspěch je o to cennější, že v průběhu soutěže se do bojů o celkové prvenství zapojilo 22 nejlepších družstev profesionálních hasičů z celé České republiky.

Poslední závod série se uskutečnil v pátek 5.10.2007 v Petrovicích. Družstvo Uherského Hradiště již před tímto závodem mělo jistotu, že o celkové vítězství je už nemůže nikdo připravit. Přesto chtěli borci v modrých dresech dokázat, že prvenství jim právem patří. To se jim podařilo, když posledním útokem celé soutěže zapsali čas 24,31s., který jim zajistil druhé místo. Vítězem posledního závodu se stalo družstvo domácího kraje Vysočina, které jim bylo v průběhu celé Velké ceny největším soupeřem a v celkovém pořadí obsadilo druhé místo.

Po třetím místě na Mistrovství ČR v požárním sportu, je to další výborný výsledek profesionálních hasičů Zlínského kraje, kterého dosáhlo družstvo z Uherského Hradiště ve složení Martin Šesták, Přemysl Duda, Pavel Abrhám, Jan Vráblík, Martin Medek, František Omelka a Pavel Sádecký pod vedením Ivana Resslera a Antonína Poláška.

HZS Zlínského kraje upřímně blahopřeje borcům z Uherského Hradiště a děkujeme za vzornou reprezentaci i skvělé sportovní výkony.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail