hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

10.10.2007

 aktuality


XII. oblastní soutěž ve vyprošťování z havarovaných vozidel v Přerově
v tradiční soutěži profesionálních hasičů znovu vítězství pro Zlínský kraj

Za účasti jedenácti družstev z Olomouckého a Zlínského kraje se dne 10.10.2007 konala v Přerově soutěž požárních družstev ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Jednalo se již o XII. ročník tradičního oblastního klání.

Na parkovišti u nákupního domu v centru města připravili pořadatelé řadu havarovaných vozidel, které různě instalovali na plochu podle připravených scénářů. Do každého vozidla byl uzavřen figurant z řad psychologů HZS a simuloval určité druhy zranění. Úkolem soutěžních čtyřčlenných družstev bylo vyprostit zraněného podle správné metodiky, a také v co nejlepším čase.

Podle pozorovatelů soutěže bylo viditelné, že družstva hasičů už léty a praxí zvládají náročné úkoly vyprošťování. Každým ročníkem se v soutěži objevuje méně a méně chyb. Hasiči se ve vyprošťováních velmi vyrovnávají a o nejlepších tak rozhoduje opravdu každý detail i preciznost provedení vyproštění. Pořadatelé přichystali skvělou soutěž.

Celkovým vítězem se stalo družstvo profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí. Tým ve složení - vedoucí družstva: Petr Novák, DiS., zdravotník: Zbyněk Kapusta, hasič: Michal Slovák a hasič: Josef Hatlapatka.

Vítěznému družstvu blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci HZS Zlínského kraje. V loňském ročníku zvítězilo družstvo hasičů z Valašských Klobouk, a tak i letos zůstává prvenství z oblastní soutěže v našem kraji.

výsledky soutěže
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail