hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.10.2007

 aktuality


Požár v kotelně rodinného domu v obci Žlutava
nedbalost lidí stále nejčastější příčinou požárů

Dne 16.10.2007 v 18:42 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě u Otrokovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v kotelně rodinného domu u obce Žlutava.

Před příjezdem hasičů se majitel domu pokusil uhasit požár sám. Ve zcela zakouřené kotelně byl úspěšný a podařilo se mu zabránit rozšíření plamenů do dalších sklepních částí. Hasiči prohlédli celou kotelnu a zakouřené prostory odvětrali přetlakovou ventilací. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že požár vznikl nedbalostí majitele, který umístil plastovou přepravní bednu přímo na kotel rodinného domu. Uvolňované teplo z kotle na tuhá paliva způsobilo požár plastové bedýnky, ve které majitel sušil ořechy.

Požár poškodil část kotle a dalších technických zařízení na ohřev vody a vytápění. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 10.000 Kč. Zásahem majitele a hasičů se podařilo uchránit další hodnoty majetku za 100 tis. Kč.

Nedbalostní jednání majitele bylo posouzeno jako přestupek, který byl vyřešen na místě v blokovém řízení.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail