hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.10.2007

 aktuality


Požár osobního auta ve Zlíně, Malenovicích
řidiči jedoucí okolo poskytli hasicí přístroje

Dne 17.10.2007 v 17:20 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Malenovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, u sídliště, došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Š Favorit.

Před příjezdem hasičů se požár snažil uhasit jeho majitel a další řidiči, kteří mu ochotně zapůjčili několik malých ručních hasicích přístrojů. Požár však nadále sílil a jejich účinnost nebyla velká.

Hasiči na místo rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a požár auta postupně lokalizovali a uhasili. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Během zásahu na hlavním silničním tahu se vytvořila kolona vozidel, kterou usměrňovala hlídka Policie ČR.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že za jízdy uslyšel slabou detonaci v motoru a následně zpozoroval kouř. Po zastavení auta zachvátil přední část auta požár. Auto bylo během krátké chvíle značně poškozeno a požár způsobil škodu za 6.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail