hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

19.10.2007

 aktuality


Požár střechy bývalé drůbežárny ve Vlachovicích
nedbalost znovu příčinou požáru

Dne 19.10.2007 ve 13:42 hod. byli hasiči informováni o požáru bývalé drůbežárny ve Vlachovicích.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů ze Slavičína a Valašských Klobouk se dvěma cisternami, které posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů ze Slavičína a Vlachovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru části střechy objektu bývalé drůbežárny.

Už při příjezdu hasičů byly vidět plameny asi na jedné třetině stavby. Hasiči rozvinuli několik proudů vody a zásahem se snažili především zabránit dalšímu šíření požárů do zbylých částí objektu. Hasiči se rozdělili do několika skupin a hašení bylo vedeno jak z vnějších, tak i z vnitřních prostor. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Požár se podařilo uhasit po více než hodině hasebních a likvidačních prací. Do místa zásahu byla kyvadlově přivážena voda k hašení a po lokalizaci požáru museli hasiči část střešní konstrukce rozebrat.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že objekt bývalé drůbežárny je využíván k drobnému chovu domácích zvířat jedním z místních občanů. Při vaření potravy zvířatům došlo k odlétnutí žhavých částí do střešní konstrukce a následnému požáru. Objekt je určen k demolici, a proto případné vzniklé škody nebyly pro potřeby hasičů vyčísleny. Při požáru nedošlo k úhynu domácích zvířat.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail