hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.10.2007

 aktuality


Hasiči z Nového Hrozenkova se pochlubili opravenou stanicí i cisternou
slavnostní uvedení repasovaného zásahového auta s malou recesí

Dne 20.10.2007 byla slavnostně představena repasovaná cisterna a opravená stanice dobrovolných hasičů v Novém Hrozenkově.

Za účasti starostky městyse Stanislavy Špruncové, starostky hasičů Jany Kysučanové, poslance Ing. Františka Novosada a dalších významných hostů z řad dobrovolných hasičů byla slavnostně představena repasovaná cisterna T 148 CAS 32 a opravená část výjezdové stanice a domu hasičů. Nejvíce pozornosti budilo nově opravené zásahové vozidlo, které přilákalo i mnoho hasičů z okolních sborů. Celková investice opravy byla 1,040 mil. Kč a repase v ZEKA Slavičín trvala pět měsíců.

Shánění dostatečného množství finančních prostředků trvalo bezmála tři roky a o rozhodující částku se postaral především bývalý starosta obce a dnes poslanec Ing. Novosad. Oprava staré cisterny byla akutní v momentě, kdy se zjistilo, že nádrž na vodu je děravá. Hasiči stáli před nelehkým rozhodnutím, zda investovat do opravy nebo pořídit zcela nové vozidlo. Vzhledem k velmi členitému a kopcovitému terénu nakonec padla volba na opravu staré, leč prověřené a osvědčené Tatry T 148.

Dobrou náladu jen na chvíli narušila skvěle připravená recese, a to když po slavnostních proslovech hostů měl být odhalen právě nově repasovaný zásahový vůz. Místo něj však z garáže vyjela, k němému úžasu přihlížejících, třicet let stará a dosluhující Tatra. S odůvodněním "za málo peněz, málo muziky" byli hasiči i místní občané ponecháni v omylu jen pár minut.

O chvíli později přijela před stanici nově zrekonstruovaná, naleštěná i ověnčená cisterna, která byla pokřtěna a uvedena do výjezdu. Hned odpoledne si vyzkoušela první zásah na vyhlášeném cvičení jednotek sborů dobrovolných hasičů z okolí.

Jednotce i cisterně přejeme další dlouhá léta společné služby občanům, vždyť hasiči z Nového Hrozenkova pomáhají už 112 let.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail