hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.10.2007

 aktuality


Další tragická havárie osobního auta u Valašského Meziříčí

Dne 22.10.2007 v 06:05 hod. byli hasiči informováni o havárii auta u Valašského Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Hustopeče nad Bečvou a Valašským Meziříčím, na hranici Zlínského kraje, došlo k tragické havárii osobního auta zn. Š Fabia Combi.

Havárii osobního auta nahlásil kolemjedoucí řidič, který si všiml vozidla v příkopu a ze svého mobilního telefonu zavolal na tísňovou linku 112. Operační důstojník ho však upozornil, aby se k havárii vrátil a podíval se, jestli někdo nepotřebuje pomoc. Řidič uposlechl a po chvíli potvrdil, že v autě je řidič bez známek života.

V té době už k havárii mířila jednotka hasičů, která následně potvrdila tragické úmrtí řidiče. Čtyřiatřicetiletý muž na místě podlehl svým těžkým zraněním i přesto, že byl řádně připoután bezpečnostním pásem a aktivoval se mu airbag.

Řidič při jízdě k Valašskému Meziříčí přejel na rovném úseku silnice do protisměru, havaroval do příkopu a narazil do stromu. Po těžkém nárazu došlo ke zraněním neslučitelným se životem. Ze silně zdemolovaného vraku museli hasiči řidiče vystříhat speciální hydraulickou technikou. Zaklíněné tělo bylo vytaženo až téměř po hodině vyprošťovacích prací.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla jen částečně omezena doprava na hlavním tahu I/35.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail