hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.10.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po pádu dělníka na stavbě v centru Zlína
zdravotníci a hasiči ve společné záchranné akci

Dne 24.10.2007 ve 14:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně dělníka po pádu na stavbě v centru města Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na stavbě společensko-obchodního centra došlo k pádu a zranění jednoho dělníka.

Jako první na místě zasahovali zdravotníci záchranné služby. Muž byl nalezen ve spodních patrech budovy, kam propadl otvorem v podlaze vyššího podlaží. Při pádu si způsobil zranění na hlavě a noze.

Po ošetření byl osmapadesátiletý muž ze Slovenska uložen do vakuových transportních nosítek a na pevném záchranářském lůžku byl hasiči vynesen ven. Venku byl přeložen a umístěn do sanitního vozu. Po stabilizaci byl převezen do nemocnice k vyšetření.

aktualizováno

Další šetření ukázalo, že zraněný muž chtěl uvést záchranáře a zdravotníky v omyl, a to když místo svých osobních dokladů předložil nejdříve doklady svého mladšího synovce. Důvodem byl fakt, že zraněný muž neměl zdravotní pojistku.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail