hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.10.2007

 aktuality


Požár v kabině pojezdového jeřábu firmy ve Vsetíně
svou nedbalost zachraňoval jeřábník hasicím přístrojem

Dne 29.10.2007 v 17:48 hod. byli hasiči informováni o požáru jeřábu ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jedné slévárně došlo k požáru v pojezdovém jeřábu.

Před příjezdem hasičů se pokusil uhasit plameny sám jeřábník, který musel s ručním hasicím přístrojem vystoupat po žebříku do stroje. Zásah byl úspěšný a podařilo se mu požár zvládnout. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Hasiči místo požáru překontrolovali a zajistili proti dalšímu vzniku nebezpečí.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel zjistil, že jeřábník odešel na svačinu a ponechal zapnuté elektrické topení v kabině. S největší pravděpodobností se opěradlo židle dostalo příliš blízko k topidlu a začalo hořet. Požár byl jeřábníkem uhašen práškovým hasicím přístrojem, se kterým musel vyšplhat po žebříku ke kabině.

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 30.000 Kč. Zásahem jeřábníka a hasičů se podařilo uchránit další hodnoty majetku za 70 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost jeřábníka, která bude řešena v blokovém řízení.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail