hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.11.2007

 aktuality


Požár dřevěného zahradního domku ve Zlíně
vyšetřovatel hasičů určil jako příčinu úmysl

Dne 1.11.2007 v 00:02 hod. byli hasiči informováni o požáru domku ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami a jednotka hasičů z povolání města Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v zástavbě domků došlo k požáru dřevěné stavby na zahradě.

Už při příjezdu hasičů byl zahradní domek téměř celý v plamenech. Hasiči byli přitom na místě za pouhé dvě minuty od výjezdu. Bleskově rozvinuli dva proudy vody a požár se snažili rychle lokalizovat. Cílem bylo zabránit rozšíření požáru na blízké sousední rodinné domy. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru předběžně ohledáno. Požár jako první zpozorovala a nahlásila sousedka, která si všimla plamenů. Požár celodřevěné stavby zničil jak vnitřní vybavení domku, tak i obvodové stěny. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 55.000 Kč.

Jako příčina vzniku požáru bylo vyšetřovatelem hasičů určeno úmyslné jednání neznámé osoby. Případ byl proto předán do vyšetřování Policii ČR.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail