hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

7.11.2007

 aktuality


Malý požár poškodil řadu místností v rodinném domě ve Zlíně
varná konvice ponechaná v zásuvce napáchala větší škody

Dne 7.11.2007 ve 13:33 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v rodinném domě došlo k požáru elektrické varné konvice.

Požár nahlásili studenti, kteří jsou v domě v podnájmu a odpoledne se vrátili. Po otevření dveří se vyvalil hustý černý kouř, který signalizoval požár v domě. Studenti hned událost nahlásili na tísňovou linku 150.

Hasiči do domu pronikli v dýchacích přístrojích a postupně prozkoumali všechny místnosti v přízemí i horním patře. Bylo nalezeno ohnisko požáru na kuchyňské lince. Místnosti v domě byli značně poškozeny kouřem z hořících plastů elektrických spotřebičů. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl na elektrické varné konvici, která byla ponechána v zásuvce. Požár poškodil i blízkou mikrovlnnou troubu a část vybavení kuchyňské linky. Malý požár se nerozšířil a po spotřebování vzdušného kyslíku v uzavřeném domě se i sám uhasil.

Vlivem takřka všech otevřených vnitřních dveří v domě se černý kouř rozšířil do řady místností, které znečistil. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 60.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla určena technická závada na elektroinstalaci varné konvice, která byla ponechána na trnu ohřívacího tělesa.


z varné konvice zbyla jen ohořelá topná spirála

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail