hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

7.11.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u Stříteže nad Bečvou
po střetu autobusu s dodávkou jen jedna zraněná osoba

Dne 7.11.2007 ve 14:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem p. R.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka hasičů z povolání města Rožnov pod Radhoštěm a jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u odbočky na obec Střítež nad Bečvou došlo k dopravní nehodě mezi autobusem a dodávkou zn. VW.

Po čelním nárazu autobusu do boku dodávky v křižovatce hlavního silničního tahu I/35, mezi Valašským Meziříčím a Rožnovem pod Radhoštěm, došlo k odhození transportéru do prostoru blízkého kolejiště. Dodávka zůstala zaklíněna mezi náspem a silničními svodidly.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče dodávky, který byl předán do péče zdravotnické záchranné služby a odvezen do nemocnice k ošetření a hospitalizaci. V autobuse cestovala údajně jen jedna osoba, která neutrpěla žádné zranění.

Dopravní nehoda v těsné blízkosti železniční tratě vyvolala okamžitě výzvu operačního důstojníka HZS Zlínského kraje, který požádal pracovníky drah o zastavení provozu na trati. Po příjezdu drážních hasičů byl pod jejich dohledem povolen průjezd jedné vlakové soupravy, který těsně a bez kontaktu projel kolem havarované dodávky. Další provoz na železnici byl povolen jen s minimální průjezdní rychlostí.

Na vyproštění zaklíněné dodávky musel být povolán speciální jeřáb drážních hasičů, který dostal vrak auta z kolejiště. Po dopravní nehodě došlo k omezení průjezdnosti hlavním silničním tahem a během zásahu složek integrovaného záchranné systému byla doprava řízena kyvadlově hlídkou policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail