hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.11.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě s autobusem u Ostrožské Lhoty
hasiči zachraňovali z autobusu přes třicet cestujících

Dne 16.11.2007 v 05:33 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Ostrožské Lhoty.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem a jednotka profesionálních hasičů ze stanice Veselí nad Moravou (JMK). Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Ostrožskou Lhotou a Uherským Ostrohem došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem a linkovým autobusem.

Podle svědků přejela řidička osobního auta na namrzlé vozovce do protisměru, kde se bočně střetla s projíždějícím autobusem. Řidič autobusu se snažil střetu zabránit a skončil v pravém příkopu u silnice. Bokem se autobus zapřel do břehu a řidič nemohl otevřít dveře.

Hasiči na místě zjistili, že nikdo z účastníků nehody nebyl zraněn. Řidič autobusu si zajistil náhradní přepravu a do příjezdu náhradního spoje nechali záchranáři všechny cestující sedět uvnitř. Tím byli pasažéři ochráněni nejen od nepříjemného sněžení, ale především od venkovního chladu.

Hasiči postupně odkopali část zeminy k uvolnění dveří autobusu. Kolem 06:30 hod. přijel náhradní autobus a hasiči pomohli ven více než třiceti osobám. Po vystoupení jen jedna cestující upozornila na drobné bolesti a nevyloučila pozdější vyhledání lékařského vyšetření.

Vyproštění havarovaného autobusu si zajistil sám majitel.


foto PČR UH

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail