hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

19.11.2007

 aktuality


Požár osobního auta u Zádveřic - Rakové
ani rychlá snaha řidičů o uhašení neochránila vůz

Dne 19.11.2007 v 06:07 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta na mostě u Zádveřic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49 došlo k požáru osobního auta zn. Š Octavia.

Před příjezdem hasičů se snažil řidič uhasit plameny v motorovém prostoru pomocí několika ručních hasicích přístrojů dalších řidičů. I přes veškerou pomoc to ale nebylo dostatečně účinné a požár byl utlumen jen částečně.

Hasiči bleskově natáhli jeden vodní proud a požár postupně lokalizovali a uhasili. Zásahem se jim podařilo zabránit rozšíření požáru na celý vůz a uchránit tak některé jeho části. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič uvedl, že za jízdy došlo k požáru auta, a proto vůz odstavil na krajnici. Následně se snažil požár uhasit, ale nebylo to dostatečně účinné. Plameny se z motorového prostoru postupně rozšířily i na kabinu a palubní desku vozu.

Požár způsobil hmotnou škodu za 150.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla závada na palivovém vedení auta, které bylo provozováno také na LPG.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail