hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.11.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii osobního auta u Starého Města
malé pětileté holčičce dali hasiči dráčka Záchranáčka

Dne 20.11.2007 ve 12:19 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u Starého Města na Uherskohradišťsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi Starým Městem a Jalubím došlo k havárii osobního auta zn. Peugeot 205.

Třicetileté řidičce se údajně udělalo nevolno a s vozidlem havarovala do příkopu u cesty. Tam pokračovala v jízdě několik metrů, až narazila do vzrostlého stromu. Řidička se zranila v obličeji a byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Lehké zranění utrpěla také její pětiletá dcerka, která byla společně s maminkou odvezena do nemocnice.

Hasiči malé holčičce předali na místě plyšového maskota dráčka Záchranáčka, který ji pomohl zvládnout stresující zážitek z havárie auta.

Po vyšetření havárie policií pomohli hasiči s vyproštěním vraku zpět na silnici, a to ve spolupráci s odtahovou službou. Po vytažení auta byl zjištěn únik provozních kapalin, který hasiči zlikvidovali sorbenty.


foto PČR UH

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail