hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.11.2007

 aktuality


Požár v garáži u rodinného domu v Uherském Brodě
garáž jako skladiště je častým problémem při požáru

Dne 27.11.2007 v 04:55 hod. byli hasiči informováni o malém požáru u domu v Uherském Brodě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v garáži rodinného domu došlo k požáru uskladněných věcí.

Ještě před příjezdem jednotky hasičů se pokusili majitelé domu o uhašení požáru. S použitím vody a kbelíků byl jejich zásah úspěšný a podařilo se jim utlumit hlavní plameny i zabránit rozšíření požáru.

Hasiči pronikli do zakouřené garáže a postupně dohasili vysokotlakým proudem vody zbylá ohniska požáru. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Pohyb v garáži znemožňoval hasičům nábytek a další věci uskladněné během rekonstrukce domu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Majitelka uvedla, že ráno šla do práce, ale na chodníku ucítila kouř a vrátila se. Majitelé domu v garáži zjistili požár a pokusili se s úspěchem o hašení. Jejich dům je právě v rekonstrukci, a proto byla celá garáž naplněna nábytkem a dalšími věcmi.

Vyšetřování ukázalo, že pravděpodobnou příčinou vzniku požáru v samostatně stojící zděné garáži byla závada na elektrické prodlužovací šňůře. Požár se v uzavřené garáži postupně rozšířil na hořlavé části uskladněných věcí, které značně poškodil.

Požárem způsobené škody byly odhadnuty na více než 110.000 Kč. Zásahem majitelů a hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 100 tis. Kč.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail