hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

4.12.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě ve Všemině
pětiletému zraněnému chlapci dali hasiči plyšového maskota

Dne 4.12.2007 v 07:28 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v obci Všemina na Zlínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na začátku obce došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Favorit a nákladní soupravou.

Řidička vyjela z domu a po krátké jízdě čelně narazila do zadní části přívěsu nákladního auta. Po nárazu došlo ke zdeformování kapoty favoritu a k utržení motoru.

Kromě řidičky cestoval ve vozidle i její pětiletý syn, který byl připoután v dětské autosedačce pomocí bezpečnostního pásu vozidla. Po nárazu si chlapec pravděpodobně způsobil zranění.

Jako první na místo dopravní nehody dorazila hlídka policie, následovaná hasiči a zdravotníky. Lékař záchranné služby si převzal dítě z autosedačky do sanitního vozu, kde ho prohlédl. S podezřením na zlomeninu klíční kosti byl malý chlapec převezen v doprovodu matky do nemocnice ve Zlíně.

Zraněnému chlapci byl předán plyšový maskot hasičů - dráček Záchranáček, který mu pomohl s překonáním strachu a bolesti po nehodě.

Hasiči zajistili osobní auto proti případnému vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla průjezdnost omezena na jízdu po jedné polovině vozovky, kde řídili kyvadlově dopravu hasiči.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail