hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

7.12.2007

 aktuality


Závěr roku patří tradičnímu setkávání s hasiči veterány
sloužící hasiči nezapomínají na své učitele....

Závěr roku patří již tradičně u hasičů k časům setkávání s veterány bývalých i současných sborů.

Jednotlivé územní odbory pořádají každoročně v závěru roku přátelská setkávání s vysloužilými hasiči, která jsou příjemnou vzpomínkou na odsloužená léta v hasičských sborech jednotlivých okresů i Zlínského kraje.

Na letošního Mikuláše, ve čtvrtek 6.12.2007, se u profesionálních hasičů v okrese Vsetín sešlo k tradičnímu posezení na 15 bývalých příslušníků územního hasičského odboru. Na stanici bývalé záchranáře přivítal ředitel HZS Zlínského kraje plk. Ing. Mojmír Jurka, který s veterány poseděl v příjemné atmosféře vzpomínek na staré zlaté časy....

Podobné setkání se uskutečnilo také v pátek 7.12.2007 ve Zlíně, kam přišlo posedět a zavzpomínat také asi patnáct vysloužilých hasičů. Pohodová atmosféra, vzpomínky na nezapomenutelné zásahy, zamyšlení nad součastnou prací záchranářů i promítání filmů z hasičských akcí, to byl program na několik hodin živých diskusí.

Mezi veterány se na setkáních objevilo i několik bývalých hasičů, kteří sloužili a pomáhali lidem i pětatřicet let svého života. Úctyhodné porce záchranářské práce našich bývalých hasičů stojí za to i nadále obdivovat a vážit si jich. Poděkováním mohou být právě i takováto setkávání a přátelské besedování.

Do dalších let přejeme našim hasičům veteránům ze Zlínského kraje mnoho zdraví a možností dalšího setkávání.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail