hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

10.12.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii auta u Bystřice pod Hostýnem
hasiči zabránili znečištění blízkého rybníka

Dne 10.12.2007 v 07:27 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u Bystřice pod Hostýnem.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozidlem a později i jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se speciálním vyprošťovacím vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že za městem, ve směru na Loukov, došlo k havárii zcela nového vozidla Š Octavia Scout.

Řidička havarovala mimo vozovku, kde narazila do betonovo-kamenného mostku. Vozidlo urazilo kus betonu se zábradlím a skončilo s poškozenou přední částí v příkopu. Lehce zraněná řidička byla v péči lékařů zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili havarované vozidlo proti vzniku požáru a prioritně se věnovali uniklému oleji do vodoteče. Byla položena improvizovaná zábrana proti dalšímu odtoku oleje. Hasiči k likvidaci skvrny použili sorbenty, které následně s olejem jímali do sběrných nádob.

Zásahem se podařilo zabránit znečištění nedalekého zarybněného rybníka. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava částečně omezena a řízena hlídkou policie. Po zadokumentování havárie byl vrak vozidla hasiči vytažen navijákem jeřábu na silnici a naložen na vozidlo odtahové služby.
 

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail