hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.12.2007

 aktuality


Hasiči zachránili ženu před skokem z železničního mostu u Kroměříže
rychlá akce záchranářů bez pomoci vyjednávačů a psychologů

Dne 11.12.2007 v 10:41 hod. byli hasiči požádáni o záchranu osoby z mostu u Kroměříže.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem a člunem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na vrcholu konstrukce železničního mostu u Kroměříže sedí žena.

V době příjezdu hasičů byla už na místě nějakou dobu hlídka státní i městské policie a posádka zdravotnické záchranné služby. Hasiči se rozdělili na dvě skupiny k zabezpečení prostoru na vodě i na mostě. První skupina hasičů spustila člun na hladinu řeky Moravy a přejela asi 500 metrů pod železniční most. Důvodem bylo zajištění místa po případném skoku nebo pádu ženy do vody.

Druhá skupina záchranářů vytáhla vysouvací žebřík a ustavila ho do osmimetrové výšky horní hrany mostní konstrukce. Paní byla komunikativní a s hasiči navázala rozhovor. Dva hasiči za ní vylezli k vrcholu mostu a asi patnáct minut s ní promlouvali. Žena se postupně vyznala z osobních problémů a z problémů s vlastními dětmi.

Po dvaceti minutách od navázání komunikace se nechala žena hasiči zajistit do bezpečnostního lana a postupně slezla po žebříku na most. Tam byla předána do péče připravené zdravotnické služby a odvezena k vyšetření do nemocnice.

Celá akce byla ukončena kolem půl dvanácté odjezdem jednotek na základnu. Při akci a zásahu nebyl nikdo zraněn.

 
ilustrační foto

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail