hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.12.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké havárii osobního auta v Kvítkovicích
po nárazu do domu u hasičské zbrojnice skončili tři muži v nemocnici

Dne 13.12.2007 v 03:51 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta v Kvítkovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u místní zbrojnice dobrovolných hasičů v Kvítkovicích došlo k těžké havárii osobního auta zn. BMW.

Řidič se na mokré vozovce dostal do smyku a ve vysoké rychlosti narazil bokem auta do rohu zdi jednoho z domů. Následně byl odmrštěn přes silnici a skončil ve vjezdu do stanice místní jednotky sboru dobrovolných hasičů. Při havárii došlo ke třem zraněním přepravovaných mužů. Tragickým následkům zabránila pravděpodobně série aktivovaných airbagů ve voze.

Hasiči dorazili na místo ze záchranářů jako první a jen tři minuty od výjezdu. Jeden z mužů byl již z vozidla venku, dalšímu pomohli hasiči vystoupit ze zadních sedadel a třetí muž byl zaklíněný mezi předními sedadly. Na jeho vyproštění si hasiči připravili speciální hydraulické zařízení, které nakonec nepoužili a zraněného vytáhli ven bez pomoci techniky. Před jeho vytažením mu hasiči aplikovali speciální fixační krční límec pro zpevnění páteře.

Všichni tři byli postupně na místě ošetřeni zdravotnickou záchrannou službou a následně i odvezeni do nemocnice k dalšímu vyšetření a případné hospitalizaci.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy. Hasiči zajistili havarovaný vůz proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali sorbenty.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail