hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.12.2007

 aktuality



foto pro HZS ZLK: Auto3000

Pomoc hasičů po havárii autobusu cizinců u Valašských Příkaz
41 cizinců z Rumunska muselo hledat útočiště v hostinci

Dne 14.12.2007 v 04:19 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii autobusu u obce Valašské Příkazy.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii autobusu zn. Mercedes.

Řidič nezvládl jízdu a havaroval s plně naloženým autobusem do svodidel u silnice. V autobuse cestovalo 41 cizinců, kteří mířili domů do Rumunska. Při havárii nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu hasičů postupně všichni cestující vystoupili. Pobyt v mrazivém ránu nebyl nijak příjemný, a proto velitel zásahu požádal o občanskou pomoc v nedaleké obci. Operační důstojník HZS Zlínského kraje kontaktoval starostu obce Valašské Příkazy, který nechal otevřít pohostinství blízko havárie.

Všichni cizinci se přesunuli do tepla restaurace, kde čekali na vyproštění jejich vozidla. Na vytažení havarovaného autobusu byla přivolána smluvní firma, která dostala vůz zpět na silnici kolem půl osmé ráno. Autobus byl jen lehce poškozen a mohl dál pokračovat v jízdě i s cestujícími.

Dopravní nehodu na místě šetřila policie a po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost v dopravě.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail