hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.12.2007

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické havárii osobního auta u Kvasic
řidič zemřel na místě, spolujezdkyně převezena do nemocnice

Dne 23.12.2007 v 18:56 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké havárii osobního auta u Kvasic na Kroměřížsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Kvasice, ve směru od obce Tlumačov, došlo k těžké havárii osobního auta zn. Š Felicia combi.

Řidič s vozidlem havaroval po průjezdu zatáčkou, kdy se ve smyku vozidlo převrátilo přes střechu a skončilo mimo silnici. Hasiči dorazili na místo ze záchranářů jako první. Ve vozidle byl zaklíněný řidič, kterému hasiči nasadili fixační krční límec a snažili se ho co nejrychleji vyprostit. Z havarovaného vozidla se sama dostala ven spolujezdkyně, která utrpěla zranění na hlavě a těžký šok.

Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byla zraněná žena ošetřena a odvezena do nemocnice k dalšímu vyšetření a hospitalizaci. U pětatřicetiletého řidiče musel lékař konstatovat smrt po velmi těžkých zraněních neslučitelných se životem. I přes snahu záchranářů se ho nepodařilo oživit.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy do jednoho jízdního pruhu. Hasiči zajistili havarované vozidlo proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování havárie pomohli hasiči s úklidem vozovky od střepů a úlomků auta.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail